Website Security Test
HelpDesk - Hibabejelentés

Tevékenység

EUNet 2000 Nonprofit Kft.

A Társaság 2003-ban alakult, azzal a céllal, hogy elősegítse a Dél-Dunántúli Régió területén az információs társadalom kialakulását, koordinálja a régióban kivitelezett informatikai fejlesztéseket, növelve a régió versenyképességét és életszínvonalát, egyszerűsítse és megkönnyítse az önkormányzati és lakossági oldal közötti információáramlást, megteremtve az igazi párbeszéd lehetőségét. Kiemelt feladatának tekinti az önkormányzati ügyintézési folyamatok elektronizálását és internetes elérhetőségének kialakítását, egy digitális mintarégió megteremtését, a városban, régióban jelen levő társadalmi, közéleti, gazdasági szereplők együttműködésének elősegítését, valamint a társadalmi élet minden területén zajló folyamatok infokommunikációs eszközökkel, megoldásokkal való támogatását.

Az utóbbi években jellemzővé vált, hogy a társaság elsődlegesen a pécsiek és az ide látogatók felmerülő igényeire fordítja a hangsúlyt. Így igyekeznek komfortosabbá tenni a helyiek hétköznapjait, az ide érkező turistáknak, pedig színesebbé, és kényelmesebbé varázsolni a városban töltött időt.

„Kattints rá, Nagyi!”

Ahogy azt a program címe is sugallja, az idősebb korosztályra, a nyugdíjasokra is gondolva segítjük beilleszkedésüket az információs társadalomba. 2004 júniusában indult el az a képzés, amely alapszintű számítástechnikai ismereteket nyújt a résztvevőknek, akik többek között szövegszerkesztéssel, az internet és a levelezőprogramok használatával is megbarátkozhatnak a tanfolyam során. A Kattints rá, Nagyi! sikere az óta is töretlen, a meghirdetést követő néhány napon belül rendszerint betelnek a helyek, és számos további jelentkező marad, aki csak a következő képzési keretbe kap előjegyzést.

Az évek során már legalább ötszáz nyugdíjas sajátította el azon ismereteket, amelyek segítségével könnyebb lett a gyerekeikkel, unokáikkal, külföldön élő rokonaikkal való kapcsolattartás. Új közösségek és barátságok alakultak ki, a világháló használatával könnyebbé vált számukra az informálódás és az ügyintézés, magabiztosabbak és nyitottabbak lettek, sokan saját számítógépet is vásároltak.

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

2008 februárjától biztosítjuk Pécsett és környékén a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás működéséhez szükséges technikai hátteret, illetve a huszonnégy órán át folyamatosan készenlétben álló diszpécserszolgálatot is. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ideális gondozási forma azon idősek, idős házaspárok számára, akik otthonukban magányosan élnek, egészségügyi állapotuk miatt folyamatos felügyeletük indokolt és krízishelyzetben családtag, vagy más személy segítségére sem számíthatnak.

A szolgáltatás segítségével a gondozottak veszély, rosszullét esetén segélyhívást adhatnak le, bejelentéseket tehetnek a nap bármely szakában, így nincs szükség arra, hogy saját lakásukat, házukat elhagyva, idősek otthonába vagy kórházba kényszerüljenek.

Ingyenes hotspot

A megbízásunkból kiépített pontokon már 3 éve ingyenesen internetezhetnek a pécsiek és az ide látogatók. Laptop vagy „okostelefon” segítségével a város összes frekventált helyén lehetőség van díjmentesen felcsatlakozni a világhálóra. A lefedett helyszínek között szerepel a Széchenyi tér, a Kossuth tér, a Zsolnay gyár, a Citrom utca, az Eszperantó tér, a Szalai András úti parkoló, a 48-as tér, a Szent István tér és környéke, az Árkád bevásárlóközpont, illetve a Buszpályaudvar is. A városban jelenleg is zajló beruházások, felújítások után több új helyszínre is kiterjesztjük majd a szolgáltatást.

Pécs portál

Pécs város hivatalos honlapjának üzemeltetését 2008. elején vettük át. A pecs.hu még abban az évben teljesen megújult, és mind a tartalmában, mind az arculatában bekövetkezett változások a 21. század elvárásainak és a látogatók igényeinek való megfelelést szolgálták. A tartalmakat három különböző területre osztottuk. A Városlakó oldalon általános tájékoztató információk találhatók, amelyeket természetesen a nem pécsi internetezők is jól hasznosíthatnak. A Hivatali oldal az Önkormányzat munkájához kapcsolódó tudnivalókat gyűjti össze, és ugyanitt, az e-ügyintézés menüpont alatt intézhetik elektronikusan ügyeiket az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező felhasználók. A Turista oldal a város szépségét, sokoldalúságát hivatott bemutatni, és programokat ajánl, információkat nyújt az ide látogatóknak. A fejlesztések során sok hasznos ponttal bővült az oldal, így nagyobb szerepet kaphattak a városi civil szervezetek, a környezetvédelem és a kulturális élet is. Az idegenforgalomra is gondolván, több, a várost bemutató elem is felkerült a honlapra, többek között a képeket, szövegeket, hanganyagokat tartalmazó Látnivalók menüpont, illetve a páratlan élményt nyújtó Virtuális Séta is.

Internet

Társaságunk Pécs városának teljes területét átfogó optikai gerinchálózattal rendelkezik, melynek köszönhetően bármilyen sávszélességre való igénynek könnyedén eleget tudunk tenni.

Telefon

VoIP telefonrendszerünk sikerrel működik több cégnél, illetve önkormányzati intézménynél is. Telefonos ügyfeleink szignifikáns megtakarítást értek el a havi telefondíjaik tekintetében.

« vissza
Keresés

Az Eunet2000 NKft. hivatalos XEROX partner
Hírek

Általános Szerződési Feltételek

2016. december 05. 11:28
Az Általános Szerződési Feltételek és annak mellékletei itt letölthetők

Közérdekű adatok közzététele

2012. április 03. 12:15
Közzététel az alábbiak szerint: 175/2009. (VIII. 29.) Korm. rendelete a köztulajdonban álló gazdasági társaságok működésének átláthatóbbá tételérõl

© Eunet 2000 Kft